latinica  ћирилица
26/11/2014 |  08:06 | Аутор: СРНА

Карађорђевићи уручују помоћ Шамцу

Принц Александар Други Карађорђевић и његова супруга принцеза Катарина посјетиће данас општину Шамац и уручити хуманитарну помоћ за 70 породица, чији су домови страдали приликом овогодишњих поплава, најављено је из Бијелог двора.
Александар и Катарина Карађорђевић - Фото: ФОНЕТ
Александар и Катарина КарађорђевићФото: ФОНЕТ

Карађорђевиће ће у пратњи директора Представништва Републике Српске у Србији Млађена Цицовића дочекати начелник општине Саво Минић и министар просвјете и културе Српске Горан Мутабџија.

Помоћ се састоји од кућних апарата, прехрамбених пакета, средстава за личну хигијену, постељине и обезбијеђена је захваљујући хуманитарној организацији "Лајфлајн Канада", чији је покровитељ принцеза Катарина.

Принц Александар Други Карађорђевић и принцеза Катарина посјетиће и Дом здравља у Шамцу, гдје ће особљу уручити ЕКГ апарат, донацију Фондације принцезе Катарине.

Дочек Карађорђевића предвиђен је у Хотелу "Плаза" у 11.00 часова, а хуманитарна испорука у просторијама фабрике "Фактори" предвиђена је за 11.30 часова.

За 12.30 часова предвиђена је посјета домовима двије породице, чије су куће уништене током поплава и уручивање хуманитарне помоћи, а за 13.00 часова посјета Дому здравља, гдје ће бити уручен ЕКГ апарат.

Ово је друга хуманитарна посјета принца Александра Другог Карађорђевића и принцезе Катарине поплавама угроженим подручјима у Републици Српској у посљедњих мјесец дана.