latinica  ћирилица
26/11/2014 |  08:53 | Аутор: СРНА

Магла смањује видљивост на дионицама поред ријека и кроз котлине

Магла јутрос смањује видљивост и успорава вожњу на дионицама поред ријека и кроз котлине, а поледице има у вишим предјелима, преко превоја, на прилазима тунелима и мостовима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

Магле има на подручју Добоја, Кнежева, Мркоњић Града, Шамца, Лончара, Сарајева, Бугојна, Оџака, Прозора и Жепча.

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ возила саобраћају по мјестимично мокрим или влажним и клизавим коловозима, а из АМС возаче упозоравају и на могуће одроне, као и на обавезно посједовање зимски опреме.

И даље је због радова на снази обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица у мјесту Вриоци. Возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини. Предвиђено је да радови трају до 12. јануара наредне године.

Радови се изводе и на дионици магистралног пута Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, али се саобраћај одвија једном коловозном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

У оквиру пројекта система водоснабдијевања на дионицама путева Карановац - Црна Ријека и Карановац - Митровићи због извођења радова успорено је одвијање саобраћаја од 7.00 до 19.00 часова.

Режим саобраћаја измијењен је на дионицама магистралних путева Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој.

Због деминирања терена на дионици магистралног пута Добој - Тузла, у мјесту Станић Ријека, од 8.00 до 15.00 часова долази до повремених получасовних обустава саобраћаја.

На локалном путу Добој Нови три , до манастира на Озрену до 15. децембра биће обустављен саобраћај због градње моста у мјесту Текућица. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на дионицу магистралног пута Добој /Пољице/ - Станић Ријека.

У Федерацији БиХ радови се изводе на путним правцима Тузла - Шићки Брод,Јајце - Бањалука, Љубушки - Чапљина и Чапљина - Столац, па је на овим дионицама обавезно поштовање саобраћајне сигнализације.

На граничним прелазима нема задржавања.