latinica  ћирилица
26/11/2014 |  12:02 | Аутор: РТРС

Фоча домаћин хуманитарног рукометног меча

У Фочи је оджана хуманитарна рукометна утакмица која је имала два циља.

Први задатак овог догађаја био је скупљање новца за операцију вида осмогодишње Марије Бадњар која болује од дјелимичне парализе али има и оштећење вида. Други циљ сусрета је указивање на потребу оживљавања рукомета у овом граду.

Са суграђанима који су се одазвали позиву да прате рукометну утакмицу у Градској дворани у Фочи били су и Маријини родитељи која на Тјентишту чека да се сакупи новац како би могла на операцију вида у Београд. Маријин отац Његош каже да су половину суме од 12.000 КМ, колико је потребно за операцију сакупили уз подршку добрих људи.

"Марија има само 10 одсто вида, мора на операцију вида која кошта 6000 КМ, и уз то мора оперисати укљештење живца у Бањалуци", рекао је Маријин отац Његош Бадњар.

На хуманитарној вечери наступили су и чланови КУД Фоча, а поблика која је улазница плаћала у износу од по три КМ, уживала је у рукометној утакмици у којој је најмање било рукометаша.

"Чудно је послије кимона узети рукометну лопту и снаћи се у рукометним правилима" рекао је каратиста Нипона из Фоче Немања Дракул.

Зашто баш да рукометаши, одбојкаши, фудбалери и каратисти играју рукометну утакмицу? Наиме, у омладинском покрету Фоче рекли су да су у овој хуманитарној акцији хтјели да окупе све спортисте,али и да укажу да треба оживјети рукомет у овом граду.

Некадашњи рукометаш Срђан Видојевић истиче да су ветерани заинтересовани да помогну младима да играју рукомет.

"Заинтересованост постоји, има велики број студената који су некада тренирали рукомет и који би се радо одазвали. До прије двије године смо имали рекреативни рукомет док није постављена трава на помоћни стадион за мали фудбал. Од тада у Фочи нема ни рекреативног рукомета ", казао је бивши рукометаш "Сутјеске" из Фоче.

Спортисти су и овај пут показали да су спремни да се одазову свима који су у невољи. Са хуманитарне утакмице послат је позив свим људима добре воље да помогну.

"Прошле године смо скупили новац за удужење за дјецу са посебним потребама, а ове године смо скупили одређену количину новца потребног за лијечење Марије Бадњар", рекао је предсједник Омладинског покрета Фоча Младен Мандић.

Марија Бадњар требало би да за два дана отпутује у Бања Луку како би се припремила за операцију ока у Београду.