latinica  ћирилица
27/11/2014 |  10:54 | Аутор: СРНА

Братунац: Граде се станови за 17 борачких породица

У Братунцу је у току изградња зграде са 17 станова који ће бити додијељени породицама погинулих бораца и РВИ из приоритетних категорија, за што су потребних око милион КМ обезбиједиле Влада Републике Српске и општина.
Братунaц: Изградња станова који ће бити додијељени породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима - Фото: СРНА
Братунaц: Изградња станова који ће бити додијељени породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидимаФото: СРНА

Начелник братуначке општине Недељко Млађеновић рекао је да ће бити стамбено збринуте све породице из приоритетних борачких категорија у Братунцу завршетком ове зграде и додјелом бесповратних новчаних средстава одређеном броју породица за уређење својих кућа, које је обезбиједило ресорно министарство.

Влада је обезбиједила средства за изградњу 17 станова у оквиру Програма потпуног стамбеног збрињавања породица погинулих и ратних војних инвалида, а општина Братунац земљиште и инфраструктуру за ту зграду.

"Ово је трећа зграда коју граде Влада и општина ради трајног рјешавања стамбених питања борачких породица", навео је Млађеновић.

У општинском Одсјеку за борачко-инвалидску заштиту кажу да су до сада у Братунцу стамбено збринуте 153 породице погинулих бораца и ратних војних инвалида.

Најављено је да ће, додјелом 17 станова, чија је изградња почела, те додјелом бесповратних средстава у износу по 8.000 КМ, ускоро бити ријешен проблем стамбеног збрињавања и преостале 33 породице из приоритетних борачких категорија.

Влада Српске је прије неколико година обезбиједила средства за изградњу 21-ог стана у који су 2010. године усељене породице погинулих и ратних војних инвалида.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите раније је обезбиједило средства за изградњу 39 станова у Братунцу и Кравици, а 93 породице погинулих и РВИ из ове општине добиле су бесповратна новчана средства за завршетак изградње и уређење кућа и тако су трајно стамбено збринуте.