latinica  ћирилица
27/11/2014 |  11:30 | Аутор: Б92

"Нудили су ми 30.000 евра да намјестим меч"

Румунски тенисер Маријуш Чопил изјавио је да је добио понуду да намјести меч у Мајамију, али да је то одмах пријавио.

"Мислим да треба доживотно суспендовати оне који су ухваћени у намјештању. Они су кукавице које не поштују спорт. Добио сам понуду у Мајамију да намјестим меч – неко ме је контактирао на Фејсбуку и понудио ми 30 хиљада евра само да изгубим сет", рекао је 24-годишњи румунски тенисер.

"Одмах сам то пријавио. У невољи си ако не пријавиш, а сазна се да те је неко контактирао. Морао сам да избришем свој профил на Фејсбуку, сви који сада постоје су лажни. Обрисао сам јер сам добијао ружне поруке, много увреда, чак и једну пријетњу смрћу", додао је Чопил, који игра углавном челенџере и никада није био у Топ 100.

Чопил је тренутно 172. тенисер свијета, а најбољи ранг му је 124. мјесто на АТП листи. Румун каже да је за то што нема боље резултате делом крива и финансијска ситуација.

"Даћу вам примјер – 2009. сам играо полуфинале у Кремони са Томићем, који је тада био 170. на свијету. Ја сам био око 200. мјеста. Знате ли колико је људи имао са собом? Шест. Ја сам био само са кондиционим тренером. У томе је разлика. Томић ми је рекао да је добио кредитну картицу са неограниченим лимитом од Тениске асоцијације Аустралије и да је потрошио око милион и по долара. Осим тога, још као јуниор потписао је уговор са Најком – да је био између 50. и 100. мјеста на свијету, добијао би још 300 хиљада евра годишње, дупло више ако уђе у Топ 50. Са друге стране, ја добијам 15 хиљада долара од мог спонзора и морам 20 посто да дајем менаџеру. То све говори", закључио је Румун.