latinica  ћирилица
27/11/2014 |  13:02 | Аутор: Глас Српске

Леотар смањио дуг за 700.000 евра

Иако је прије двадесетак дана завршен први дио сезоне Прве лиге Републике Српске, руководство јесењег шампиона Леотара не мирује и већ прави планове за прољеће.

Нова управа затекла је велики дуг, али цјелокупна ситуација ујединила је цијело Требиње.

"Дуг је био већи од 2.000.000 марака. Међутим, прије свега радна група, па послије сви играчи, стручни штаб, управа и сви запослени у клубу и чланови клуба са предсједником Симеоном Дучићем на челу извели су немогућу мисију. Одблокиран је рачун, исплаћене су тужбе и блокаде играчима и тренерима, плаћене су све обавезе из ове полусезоне, смањен је дуг за око 700.000 марака, потписан је уговор са UEFAА за реконструкцију стадиона", изјавио је за Глас Српске бивши фудбалер, а сада координатор спортског сектора Дарко Дреч.

Био је један од ријетких који је на самом почетку вјеровао да је могућ опоравак клуба.

"Неколико ентузијаста и љубитеља Леотара нису дозволили да се клуб избаци у најнижи ранг такмичења и угаси, па су преузели бригу о њему у најтежем тренутку у ком се клуб нашао од свог оснивања. Формирана је нова Скупштина, Управни одбор и остали органи, а главни и основни циљ је био да се клуб не угаси и настави такмичење у Првој лиги", рекао је Дреч.

Такмичење у јесењем дијелу прволигашког каравана завршено је на првом мјесту табеле, испред Козаре и Рудар Приједора који имају два бода мање од Требињаца, који су скупили 26 бодова.

"Наравно да има још мјеста за побољшања и то у сваком аспекту клуба. Сваки дан смо на стадиону, анализирамо и правимо планове за наставак такмичења", истакао је Дреч.

Ипак, клуб не може да настави даље без помоћи свих структура.

"Сав тај труд довео је до тога да се на полусезони нађемо на првом мјесту на табели, што је велико изненађење, с обзиром на проблеме са којима се клуб сусретао. Хвала навијачима и свима који су били уз нас и дали нам подршку. Надам се да ће она бити још већа у наредном периоду и да ће сви подржати систем који смо успоставили. Сада смо клуб гдје су требињска дјеца добродошла", додао је Дреч.