latinica  ћирилица
28/11/2014 |  09:03 | Аутор: РТРС

Милановић отказао долазак у Београд

Хрватски премијер Зоран Милановић отказао је долазак на самит земаља југоистока Европе и Кине, незадовољан изјавама српског премијера Александра Вучића. Самит 16 лидера земаља централне и источне Европе биће одржан у децембру у Београду, а организатори ће бити Србија и Кина.

На самиту земаља југоистока Европе и Кине хрватског премијера Зорана Милановића замијениће министар саобраћаја Синиша Хајдаш Дончић. Овом великом и значајном скупу хрватски премијер Зоран Милановић неће присуствовати,  јер је "незадовољан изјавама српског премијера Александра Вучића",  које се односе на Резолуцију Сабора о Шешељу . 

 "Олуја" се појачала  поготово након гостовање Војислава Шешеља на једној локалној славонској телевизији, у којој је поново изразио свој став да подржава Јосиповића и Весну Пусић. У Хрватској се то коментарише као покушај дестабилизације предсједника Јосиповића,  који се бори за други предсједнички мандат. Милановић овом одлуком избјегава и евентуалну могућност да се са Вучићем састане на маргинама самита. Политичка офанзива према западним сусједима у Хрватској је, вјероватно у недостатку озбиљних стратегија за излаз из кризе, изненада  добро дошла политичка платформа. У СДП-у  влада мишљење да би у овом тренутку састанак премијера Вучића и Милановића нанио штету рејтингу Јосиповића у предсједничкој кампањи.

Повезана вијест:

 - Стефановић: Милановић да покаже државничку одговорност