latinica  ћирилица
28/11/2014 |  15:01 | Аутор: Агенције

Сарадња са аустријским институцијама у проналажењу терориста

Тужилаштво БиХ и Ударна група за борбу против тероризма остварују међународну сарадњу са институцијама Аустрије у процесу откривања и кривичног процесуирања починилаца кривичних дјела која су у вези са тероризмом и терористичким активностима.

Из Тужилаштва БиХ наводе да се сарадња реализује са партнерским институцијама из више земаља, с циљем откривања, спречавања и санкционисања кривичних дјела која имају везе са тероризмом, јер је ријеч о кривичним дјелима чије се извршење реализује у више држава.

"Тужилаштво БиХ даје пуну подршку партнерским институцијама у Аустрији, у провођењу велике акције у борби против тероризма, те ћемо пружити сваку потребну помоћ и асистенцију, која од нас буде затражена у оквиру ових активности", наводи се у саопштењу Тужилаштва, након акције аустријске полиције против исламских радикала.

Аустријска полиција привела је 13 особа у оквиру акције против осумњичених џихадиста који су радикализовали младе и охрабривали их да се придруже милитантима у Сирији, саопштило је данас тужилаштво у Грацу.

Медији су раније пренијели да је више од 500 полицајаца претраживало џамије и објекте за молитве у Бечу, Грацу и Линцу у оквиру истраге о борцима који су се придружили радикалним снагама у Сирији и Ираку.