latinica  ћирилица
03/12/2014 |  15:26 | Аутор: СРНА

Амфилохије у Ј.Америци: Залагати се за јединство православних цркава

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Афилохије, који борави у посјети Јужној Америци, нагласио је да је потребна међуправославна сарадња ради јединственог свједочења истине Православља на овом континенту.
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије - Фото: РТРС
Митрополит црногорско-приморски АмфилохијеФото: РТРС

Митрополит борави у канонској посјети Епархији буеносаиреској и јужно-централноамеричкој Српске православне цркве, чији је администратор, а сусрео се са православним епископима у Аргентини.

Он је посјетио Епископа аргентинског и јужноамеричког Леонида /Московска патријаршија/, митрополита буеносаиреског и егзарха Јужне Америке Тарасија /Васељенска патријаршија/ и Митрополита буеносаиреског и аргентинског Силуана /Антиохијска патријаршија/.

Митрополит је са овим архијерејима размијенио мишљења о тренутном положају Православне цркве у Латинској Америци и плановима за унапређење међуправославне сарадње, саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

Митрополит је у дворишту Саборне цркве Рођења Пресвете Богородице у Буенос Аиресу засадио три чокота лозе које је овом приликом донио из Црне Горе.