latinica  ћирилица
17/12/2014 |  22:52 | Аутор: СРНА

Нетањаху: Низ примјера европске наивности и лицемјерја

Израелски премијер Бењамин Нетањаху оштро је критиковао ЕУ због одлуке Европског суда правде да уклони Хамас са листе терористичких организација.
Израелски премијер Бењамин Нетањаху - Фото: REUTERS
Израелски премијер Бењамин НетањахуФото: REUTERS

Нетањаху је рекао да је та одлука запањујући примјер европског лицемјерја и показатељ да Европа ништа није научила из Холокауста. "Данас смо видјели низ примјера европске наивности и, ако могу да додам, лицемјерја", рекао је Нетањаху.

Нетањаху је рекао да превише људи у Европи тражи од Израела уступке, који ће "угрозити не само безбједност Израела већ и - парадоксално - безбједност саме Европе, пошто је Израел на истуреном положају европске цивилизације".

"Какво лицемјерје, каква лакрдија. Питам - гдје је елементарни европски интегритет?", рекао је Нетањаху у редовном годишњем обраћању страним новинарима.

Он је истакао да ће Израел наставити да штити свој народ и државу од снага терора и тираније и лицемјерја, преносе медији.

Европски суд данас је у одговору на жалбу Хамаса закључио да та палестинска група треба да се скине са списка терористичких организација, али да је одлука донесена из процедуралних разлога, а не на основу суштинске процјене дјеловања Хамаса.

Европска комисија је саопштила да ЕУ и даље сматра Хамас терористичком организацијом и намјерава да се жали на одлуку Европског суда правде.