latinica  ћирилица
18/12/2014 |  15:30 | Аутор: СРНА

Борци из Власенице траже да се Марјановић брани са слободе

Борачка организација општине Власеница оштро је осудила хапшење ратног војног инвалида Војске Републике Српске Предрага Марјановића и затражила да одмах буде пуштен на слободу и да му се омогући одбрана са слободе.
Борачка организација општине Власеница - Фото: СРНА
Борачка организација општине ВласеницаФото: СРНА

Предсједник власеничке Борачке организације Споменко Стојишић рекао је да су власенички борци шокирани хапшењем човјека који је потпуно слијеп и стоодстотни инвалид.

"И да је хтио да бјежи, не би могао јер је ријеч о инвалиду коме је неопходна помоћ другог лица. С тог аспекта, потез Тужилаштва је потпуно непримјерен и неморалан. Што је још чудније, Предраг никада није позван у Тужилаштво да да исказ о предмету за који је осумњичен. Сигуран сам да би се одазвао", навео је Стојишић.

Према његовим ријечима, борци траже да се прекине харанга на бивше припаднике Војске Републике Српске и да се заштити борачка популација.

Припадници Агенције за истраге и заштиту ухапсили су Марјановића јутрос у 6.45 часова у породичној кући у власеничком насељу Брегови.

Супруга Слађана рекла је да су спавали када су припадници Сипе дошли да хапсе њеног супруга.

"Чули смо лупање и повике - полиција. Уплашила сам се да нешто није било старијем сину, који студира у Новом Саду. Када је Предраг отворио врата рекли су ко су. Не могу рећи да су били груби или насилни, али сама њихова појава за све нас је, посебно млађег сина, представљала огроман стрес", каже Слађана.

Према њеним ријечима, Предраг Марјановић тешко је рањен као припадник Војске Републике Српске 1993. године након чега је остао потпуно слијеп.

"Иако хендикепиран, био је пажљив и вриједан супруг и отац и стога ми је непојмљиво да му се овако нешто дешава", прича Предрагова супруга Слађана.

Тужилаштво БиХ саопштило је да је јутрос на подручју Власенице ухапшен Предраг Марјановић, који се сумњичи за силовање у рату на подручју општине Осмаци.