latinica  ћирилица
18/12/2014 |  16:53 | Аутор: РТРС

Додик и Кећијанг: Привредна и економска сарадња РС и Кине у успону (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Владе Кине Ли Кећијанг оцијенили су да је привредна и економска сарадња Републике Српске и Кине у успону.

Додик је током састанка, који је одржан у Београду, изразио посебну захвалност премијеру Кећијангу на учешћу Кине у изградњи Термоелектране "Станари".

Предсједник Републике Српске и кинески премијер изразили су наду да ће сарадња Српске и Кине на економском и привредном плану у наредном периоду бити унапријеђена, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

 

Додик је подсјетио Кећијанга да се већ воде разговори са кинеским фирмама о изградњи инфраструктурних објеката у Српској, која је отворена за кинеске инвеститоре.

ВУЧИЋ, ЛИ КЕЋИЈАНГ И ДОДИК ПРОШЕТАЛИ КАЛЕМЕГДАНОМ

Премијери Кине и Србије Ли Кећијанг и Александар Вучић и предсједник Републике Српске Милорад Додик прошетали су данас Калемегданом. Мост преко Дунава данас су отворили Вучић и Ли Кећијанг, а свечаности је присуствовао предсједник Српске.

Мост је дуг скоро километар и по, има шест трака и пјешачко-бициклистичке стазе са обје стране. Пупинов мост први је кинески мост изграђен у Европи.