latinica  ћирилица
18/12/2014 |  18:16 | Аутор: РТРС

У Челинцу у току санација инфраструктуре оштећене у поплавама

У складу са одлуком републичког Кризног штаба, на подручју општине Челинац у току је санирање најприоритетнијих инфраструктурних објеката који су оштећени у мајским и августовским поплавама. За ову намјену Влада Републике Српске је, посредством Вода Српске, издвојила је 395.000 марака.

Санација примарног дијела водоводног система који напаја 3.000 домаћинстава општне Челинац из Фабрике воде Бањалука, приводи се крају. У току је санација мостова на ријеци Укрини у мјесним заједницама Шњеготина Велика и Поповац. У јануару наредне године требало би да почне изградња новог моста у Јошавци који ће повезивати 250 домаћинстава.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић је нагласио је да је за поменути мост припремљена сва потребна документација, а да финансирање изградње планирано из средстава Свјетске банке.

Предузеће „Еко ЕУРО тим“ завршава санацију пута у насељима Кузмановићи и Милошево, а асфалтирана је и дионица пута у селу Каблови.

Зељковић наглашава да је од радова још преостало прочишћавање корита ријеке Јошавке у дужини од 2,5 километара, уређење ушћа ријеке Врбање у Јошавку и прочишћавање корита ријеке Врбање у дужини од 400 метара.

Након поплава које су ове године погодиле општину Челинац и које се процјењују на 17 милиона марака општинско руководство, уз помоћ Владе, реализовало је велики број пројеката на санацији инфраструктурних објеката и побољшању услова живота за становнике ове локалне заједнице.