latinica  ћирилица
18/12/2014 |  18:26 | Аутор: РТРС

Радници Центра за културу и спорт из Српца у протестној шетњи

Радници Центра за културу и спорт из Српца другог дана генералног штрајка, организовали су протестну шетњу до зграде општинске администрације. Незадовољним радницима начелник Драго Ћирић обећао је исплату двије, од укупно осам плата колико се до краја године дугује радницима. О надокнади осталих потраживања, радници ће морати да преговарају са руководством ове установе.

Поротестна шетња са транспарентима на којима су исказани захтјеви незадовољних радника, имала је ефекта. Начелник је из кабинета прошетао до Центра за културу и радницима објаснио ситуацију.

"Захваљујући доласку ваше телевизије јуче и данас, начелник је дошао међу раднике ове установе. Сад имамо нове информације послије којих хоћемо да се састану радници, управни одбор, начелник општине и начелници одјељења за привреду и друштвене дјелатности и директор", рекао је Стеван Умљеновић, радник Центра за културу и спорт Србац.

Начелник Драго Ћирић обећао је исплату 27.000 марака грант средстава и 18.000 марака за услуге Ресторана за топли оброк радницима административне службе. Уплаћена средства довољна су за исплату двије плате и дјела потраживања добављача. Први човјек општине проблем види у менаџменту Центра за којег каже да не раде посао како треба.

Директорица Центра Данијела Вукотић каже да су тврдње начелника неутемељене и позива се на извјештај о пословању.

"Ја сам једини директор који је добио подршку свих 25 одборника и то је најбоља потврда да менаџмент ове установе добро ради", истиче Вукотић.

О директорици, радници се не изјашњавају. Кажу генерални штрајк ствара додатне губитке.

По налогу директорице о минималном процесу рада, Спортска дворана и Дом културе и даље остају затворени за све посјетиоце и кориснике.