latinica  ћирилица
18/12/2014 |  20:38 | Аутор: СРНА

Човић приредио пријем поводом католичког Божића

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић рекао је вечерас да у предстојеће празничне дане Божића треба показати саосјећање према свима у БиХ који са стрепњом дочекују нови дан, који су унесрећени нефункционисањем власти у БиХ и који су осјетили снагу природних катастрофа изазваних поплавама и клизиштима.
Пријем поводом католичког Божића - Фото: СРНА
Пријем поводом католичког БожићаФото: СРНА

"Морамо јасно назначити нашу обавезу према свим народима и грађанима у БиХ, обавезу да што прије успоставимо извршну власт која ће да ради за добробит сваког човјека, која ће покренути БиХ, показати највиши степен социјалне осјетљивости према свима којима је помоћ потребна", рекао је Човић на традиционалном пријему поводом католичког Божића, који је уприличио у Сарајеву.

Према његовим ријечима, потребно је изградити друштво којем ће бити обезбијеђена будућност институционалног интегрисања са најразвијенијим и најуспјешнијим.

Човић је пренио и ријечи папе Фрање, који му је приликом недавног сусрета поручио да је потребно у БиХ бринути о најугроженијима и обезбиједити радна мјеста за младе, да не напуштају земљу.

"Свим католицима желим честит и радостан Божић, свим припадницима православне вјероисповијести желим радосне надолазеће Божићне празнике, свим Жидовима честитам празник Хануке, а свима желим истински сретну и успјешну нову годину", поручио је Човић.

Божичном пријему у згради заједничких институција БиХ присуствовали су представници јавног, политичког, привредног и културног живота БиХ, те вјерских заједница, међународне заједнице и дипломатског кора.