latinica  ћирилица
18/12/2014 |  22:12 | Аутор: Агенције

Балотели суспендован због поруке на Инстаграму

Фудбалска асоцијација Енглеске казнила је нападача Ливерпула Марија Балотелија једном утакмицом неиграња због увредљиве поруке на Инстаграму.

Проблематични Италијан ће такође морати да плати 25.000 фунти, а наложено му је да присуствује и едукативном програму због тешког кршења правила Фудбалске асоцијације.

Подсјећамо, Балотели је објавио пост на Инстаграму у вези са Супер Мариом, карактером из видео игрице, што је такође његов надимак, за којег је написао да "скаче као црнац и скупља новчиће као Јеврејин".

Представници јеврејске заједнице у Великој Британији протестовали су због Балотелијевог гафа и затражили да буде кажњен.

Тамнопути италијански репрезентативац, који је у више наврата био мета расистичког злостављања навијача, касније је објавио пост у вези Супер Марија, уз коментар: "Не буди расиста".

Такође, Балотели је прихватио казну коју му је одредила Фудбалска асоцијација и нагласио да му се такви поступци неће поновити.

"Жао ми је што моји саиграчи и навијачи Ливерпула морају да буду кажњени због нечега што сам ја урадио и због чега сада жалим. Прихватам одлуку Фудбалске асоцијације и постараћу се да ми се тако нешто више не понови", нагласио је Балотели.