latinica  ћирилица
19/12/2014 |  09:27 | Аутор: РТРС

Звезда и Лаборал у борби за друго мјесто у групи

Кошаркаши Црвене звезде дочекују вечерас од 19 часова Лаборал Кучу у посљедњем, десетом колу Д групе Евролиге.

Обје екипе у овај меч улазе са једнаким учинком, од по пет побједа и четири пораза, тако да ће побједник у овом сусрету заузети другу позицију у групи.

Утакмица ће се због казне Евролиге играти пред празним трибинама, али из Звезде су позвали навијаче да купе симболичне карте од 300 динара како би помогли клубу да плати казну.

Црвено - бијели су у првој утакмици у Виторији славили су са 86:66. Тренер Звезде, Дејан Радоњић упозорава да је Куча сада другачији тим, те да ће његови изабраници ући максимално озбиљно у вечерашњи дуел.

"Играмо вечерас са максималном жељом да побиједимо, а послије шта год да буде. Након вечерашњег меча ћемо правити додатне анализе на основу тога у којој групи ћемо бити. Екипа Лаборала направила је доста промјена. То је врло искусан тим састављен од веома квалитетних играча, а по буџету је знатно испред нас. Послије наше побједе у првом мечу, они су реаговали квалитетно, поијбедили су убједљиво Олимпијакос и нанијели му једини пораз до сада у групи, а тријумфом против Валенсије у прошлом колу обезбиједили своје место међу 16 најбољих тимова Европе. Ангажовањем Бегића послије повреде Хамилтона направили су велики искорак и тиме су показали какве су њихове амбиције. Такође, прича се пуно око одласка Ертела, али он је и даље у тиму и постоје назнаке да може да остане до краја сезоне, а они су за сваки случај довели Џејмса, најбољег стријелца грчког шампионата. То је сада поприлично другачији тим и по саставу, али и по квалитету игре у односу на наш први меч", рекао је Радоњић.

С друге стране, тренер Лаборал Куче, Ибон Наваро рекао је да је пред његовим тимом зузетно тежак дуел против Црвене звезде.

"Најважнија ствар коју треба рећи пред овај дуел је да играм проитв изузетно добре екипе. Мораћемо да одиграмо веома добро, али осјећамо да се поправљамо", казао је Наваро, а Ким Тили истиче да је празан "Пионир" предност за госте.

Евролига, група Д

Четвртак, 18. децембар
Галатасарај – Олимпијакос 79:74
Валенсија – Нептунас 103:65

Петак, 19. децембар
Црвена звезда – Лаборал Куча (19.00)

Табела:
1. Олимпијакос 8-2
2. Црвена звезда 5-4
3. Лаборал Куча 5-4
4. Галатасарај 4-6
5. Нептунас 4-6
6. Валенсија 3-7