latinica  ћирилица
19/12/2014 |  11:05 | Аутор: РТРС

Уговор за изградњу амбуланте у Вукосављу

У Бањалуци је данас потписан Уговор за изградњу амбуланте породичне медицине у Вукосављу.
Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић и директор фирме "Џена" из Градачца Неџад Топчагић - Фото: РТРС
Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић и директор фирме "Џена" из Градачца Неџад ТопчагићФото: РТРС

Угвовор су потписали министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић и директор фирме "Џена" из Градачца Неџад Топчагић.

Нови објекат намијењен је за рад два тима породичне медицине, а осим љекарскик ординација и интервенција породичне медицине, у новоизграђеном објекту налазиће се и мини лабораторија.

Вриједност уговорених радова је нешто више од четири стотине хиљада марака. Седамдесет одсто средстава обезбиједило је ресорно министарство, а остатак новца општина Вукосавље. Начелник општине, Елвир Хаџиомеровић рекао да је ово значајан пројекат за све грађане Вукосавља, напомињући да ће на тај начин имати адекватну здравствену заштиту.

Ресорни министар, Драган Богданић, каже да је Министарство здравља током 2014. године интензивирало активност на стварању бољих услова за пружање здравствене заштите, путем пројекта “Јачање здравственог сектора“.

Нови објекат амбуланте породичне медицине биће изграђен у саставу Дома здравља Модрича.Директор дома здравља Модрича Горан Млинаревић рекао је да је амбуланта породичне медицине у Вукосављу пројектована према модерним стандардима.

Кроз пројекат “Јачање здравственог сектора“, осим за градњу амбуланте у Вукосављу, у 2014. обезбијеђен је новац за изградњу још седам амбуланти: Петрово-Карановац, Бијељина-Трњаци, Доњи Жабар, Бањалука-Бочац и Берковићи, Језеро и Крупа на Уни-Дубови.