latinica  ћирилица
19/12/2014 |  12:11 | Аутор: Мондо

Радник најавио жалбу на одлуку апелационе комисије ФС БиХ

Апелациона комисија Фудбалског савеза Босне и Херцеговине преиначила је ранију одлуку Такмичарске комисије ФС БиХ и умјесто постигнутим резултатом 2:2, утакмицу посљедњег јесењег кола Радник - Олимпик регистровала службеним резултатом 3:0 у корист сарајевског тима.

У редовима бијељинског премијерлигаша сматрају да је овакав потез директан напад на Радник, с обзиром да су неке раније сличне ситуације имале другачији епилог.

"Ова одлука је директан атак на наш клуб и сматрамо да је бесмислена. Тражићемо заштиту оф Фудбалског савеза Републике Српске", поручио је за "ЕуроБлиц" спортски директор Сембераца Боро Ђокић.

Наиме, фудбалер Радника Јован Вучинић у 14. колу добио је црвени картон у дуелу са Челиком, након чега је суспендован једну утакмицу. Меч суспензије одрадио је у Купу Републике Српске, када је Радник играо против гатачке Младости.

Ипак, из Олимпика сматрали су да Куп РС нема везе са такмичењем на нивоу БиХ, па су стога одлучили да уложе жалбу, која је на крају уродила плодом.

У Бијељини су се уочи меча са Олимпиком распитивали о Вучинићевој суспензији, тражили тумачење од ФС БиХ и ФС РС, који су им потврдили да Вучинић има право наступа, односно да се суспензија може одрадити у Купу Републике Српске, који је такође повезан са Комет системом.

Такође, у факсимилу Комета, на којем је списак играча који немају право наступа у 15. колу нема имена Јована Вучинића, а и сам делегат поменутог сусрета Лјубиша Трипуновић из Добоја истакао је да играч може наступити.

Бијељинци сада имају могућност да се жале Извршном одбору ФС БиХ, те даље УЕФА-и и ФИФА-и.

"По добијању званичне одлуке од ФС БиХ, одлучићемо о даљим корацима и сигурно ћемо се жалити свима којима буде потребно како бисмо доказали да је ово сраман потез надлежних у савезу. Првенство није више регуларно, а у прилог томе иде и чињеница да је иста ситуација била са играчима Дрине Дамиром Мемовићем и Дејаном Узелцом, који су казне одрађивали кроз такмичење у Купу Српске", револтиран је Ђокић.

Одузимањем освојеног бода, Радник је дошао у још незавиднију позицију, јер сада има исти број бодова (9) као и посљедњепласирана Младост из Велике Обарске.