latinica  ћирилица
19/12/2014 |  13:07 | Аутор: Блиц

Печник и званично напустио Звезду

Фудбалски клуб Црвена звезда и Нејц Печник су окончали сарадњу.

Како сазнаје "Блиц", црвено-бијели су Печнику дали све неопходне папире и он је слободан.

Растанак је био крајње коректан и пријатељски. Управа клуба изузетно цијени Печникову одлуку протеклог љета да остане у клубу, иако је и тада могао да оде без обештећења и зато није жељела да га на било који начин спречава да пронађе клуб у коме ће имати уноснији уговор.

Печник је остао у Звезди, иако је знао колико је тешко стање и помогао екипи колико је могао ове јесени. Будући да није био на нивоу својих најбољих игара, нема сумње да у овом тренутку важи за најбољег играча клуба уз капитена Дарка Лазовића. Међутим, било је јасно да ће у најбољим играчким годинама покушати да нађе клуб у коме може више да приходује од 120.000 евра годишње, колико му износи уговор са Црвеном звездом.

Спомињала се могућност одласка у Кину, али је то пропало, а сада је актуелан Јапан. У сваком случају, Звезда неће добити обештећење, нити ће му правити проблем. Оно што сигурно остаје као највећи проблем јесте како наћи адекватну замјену за Печника. То би требало да буду млади Ристић или потенцијални новајлија Раде Крунић.