latinica  ћирилица
20/12/2014 |  15:52 | Аутор: Глас Српске

Бањалука: Редови на благајнама због Хобита

Непрегледни редови на благајнама бањалучког мултиплекса "Палас" слика су која се свакодневно виђа откако је 11. децембра премијерно приказан један од најишчекиванијих филмова године "Хобит: Битка пет армија" у режији Питера Џексона.
Инсерт из филма "Хобит" - Фото: РТРС
Инсерт из филма "Хобит"Фото: РТРС

Због великог интересовања, улазнице смо пустили у продају десет дана прије почетка приказивања. На дан премијере скоро да није било улазница, посебно за вечерње термине, који су најпопуларнији код биоскопске публике - истакла је портпарол мултиплекса "Палас" Марина Поповић.

Према њеним ријечима, љубитељи серијала су жељно чекали овај филм, који је, по коментарима публике, испунио очекивања.

- Повјерење које фанови имају у режисера Питера Џексона, још од трилогије "Господар прстенова", ни овај пут није изневјерено, чак су многи наши посјетиоци рекли да им је ово најбољи филм у трилогији - казала је Поповићева.

У трећем наставку филма одлучујућа битка у Средњој земљи се води испод планине Еребор. Након што је змаја Смауга Златног убио Бард Стријелац, вилењаци Мрке шуме, под водством великог вилењачког краља Трандуила и људи Езгарота су похрлили ка Сомотној планини и Еребору, надајући се да ће наћи благо.

Међутим, Торин Храстоштит је са Билбом Багинсом и 11 патуљака затворио капију. Вилењаци и људи су тражили четрнаестину од блага Смауговог, да би могли обновити спаљени Езгарот.

Торин је одбио да им ишта да и позвао је у помоћ Даина Гвозденстопу, свог рођака. Даин је стигао са 500 патуљака. Управо када је битка требало да започне, нагло се појавила огромна војска Орка. Ту војску је предводио Болг, син Азога, који је био убијен од Торинове руке.

Неизвјесну битку Џексон је маестрално осмислио, а како све све на крају завршило, ипак је љепше доживјети у биоскопској столици.

Репертоар
Судећи по посјећености, филм "Хобит: Битка пет армија" ће дуго бити на репертоару.

- Филм ће сигурно живјети и дуго након што заврши његов биоскопски живот. Сви они који још нису погледали "Хобита" могу то урадити у терминима: 15, 17, 18, 21 и 22 часа, као и у додатном викенд термину у 12 часова - рекла је Марина Поповић.