latinica  ћирилица
21/12/2014 |  13:16 | Аутор: СРНА

Два лица лишена слободе због мита

Гранична полиција БиХ саопштила је да је ухапсила припадника Управе за индиректно опорезивање БиХ - цариника чији су иницијали Е.С, те лице С.С. због постојања основа да су починили кривична дјела која се односе на примање и давање дара.

У саопштењу се појашњава да су на магистралном путу Брод–Дервента нешто иза поноћи припадници Граничне полиције БиХ при контроли возила "сеат" италијанских регистарских ознака, којим је управљао држављанин БиХ чији су иницијали С.С, пронашла два скутера /од којих један у дијеловима/, који нису били царињени.

Ово лице је рекло да је у циљу избјегавања царињења робе у возилу царинику на Међународном граничном прелазу Брод дао новац у вриједности 100 евра, након чега је, на основу наредбе Суда БиХ, око 5.40 часова ухапшено лице Е.С, те извршен претрес службених просторија Управе за индиректно опорезивање - Царинског реферата Брод.

Из Граничне полиције БиХ напомињу да је у току даљи рад на овом предмету.

Припадници Јединице граничне полиције Градишка ухапсили су јутрос око 7.00 часова лице чији су иницијали К.Н. - држављанина БиХ и Велике Британије, након што је граничном контролом утврђено да га потражује Општински суд Сански Мост због кривичног дјела "паљевина".

Лице је контролисано у путничком возилу "тојота" регистарских ознака Велике Британије приликом улаза у БиХ на Међународном граничном прелазу Градина.

К.Н. ће бити предат припадницима Судске полиције Унско-санског кантона.