latinica  ћирилица
21/12/2014 |  21:44 | Аутор: РТРС

Сутра сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се, послије хладног јутра, очекује сунчано вријеме. Ујутро ће бити и мраза, а магле понегдје на истоку и сјеверу по котлинама и око ријека, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

утарња температура ваздуха од минус четири до нула, на југу око два. Највиша дневна температура од шест до 12, на планинама до четири степена Целзијусова.

Метеоролози и за наредне дане најављују хладна јутра са температуром од минус два до три степена, док ће током дана бити сунчано са дневном температуром до 14 степени.

Топло вријеме очекује се у четвртак, 25. децембра, када слабог мраза ујутро једино може бити понегдје на висоравнима. Током дана преовладавће промјењиво облачно са сунчаним интервалима, на југу ведро и сунчано.

Са наоблачењем током ноћи у сјеверним крајевима почеће падати киша, а до јутра и снијег у брдско-планинским крајевима и на планинама. Јутарња температура ваздуха на висоравнима од минус два, у већини крајева од нула до четири, на југу до шест. Највиша дневна од седам до 12 степени Целзијусових.

Из Федералног хидрометеоролошког завода наводе да преовладава умјерено облачно и сунчано вријеме. По котлинама и уз ријечне токове било је магле или ниских облака.

Бјелашница је данас била најхладнија гдје је измјерено минус осам степени, док је у Чапљини измјерено 13 степени Целзијусових.

На Хан Пијеску је у исто вријеме, у 13.00 часова, измјерен један степен, на Сокоцу два, на Иван-седлу три, у Гацку и Купресу четири, на Мраковици пет, у Сарајеву и Сребреници шест, Рудом и Ливну седам, Бугојну осам, а девет у Бијељини, Билићи, Мркоњић Граду, Горажду, Тузли, Градачцу, Дринићу.

У Бањалуци, Добоју, Приједору, Требињу, Санском Мосту, Новом Граду 11, а у Српцу, Бихаћу, Мостару и Зеници 12 степени Целзијусових.