latinica  ћирилица
30/12/2014 |  11:45 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Српска показала организациону способност, енергичност и одлучност

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас да је Српска једини организациони дио БиХ који је успио да на вријеме конституише све своје органе власти.

"Мислим, прије свега, на Народну скупштину, Владу, Вијеће народа, те, на крају, усвајање два најважнија документа, Економске политике и Буџета за 2015. годину", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци, након пријема код предсједника Републике Српске Милорада Додика поводом обиљежавања 9. јануара - Дана и крсне славе Републике Српске Светог архиђакона Стефана.

Чубриловић је рекао да Српска тиме показује организациону способност, енергичност, одлучност да истраје на пројектима и обавезама које зацртају извршна, законодавна власт и предсједник Републике Српске.

Он је напоменуо да је пред Српском година пуна изазова, а то подразумијева већу посвећеност реалном сектору, да би се створили услови за боље рјешавање питања из домена социјалне политике.

Коментаришући захтјеве опозиције за повећање ПДВ-а од два одсто, Чубриловић је рекао да је то питање у домену пријелога Владе Републике Српске и о чему мора бити постигнута сагласност на нивоу БиХ.

Он је навео и да треба размишљати како користити домаће ресурсе са већим степеном искоришћености, како долазити до финалних производа са овог простора за нека друга тржишта.

"Треба уобзирити наше окружење, јер Република Српска не може порезима да равна све, оптерећујући привреду, али се може, користећи властите ресурсе, долазити до другачијих рјешења скупљих производа са ових простора и уклапања у нека друга тржишта", навео је Чубриловић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик организовао је пријем за делегације Народне скупштине и Вијећа народа Републике Српске, те Владе Српске и представника Републике Српске у заједничким органима БиХ.

Пријему је присуствовала и премијерка Српске Жељка Цвијановић.