latinica  ћирилица
28/01/2015 |  13:55 | Аутор: СРНА

Вучић: Вјерујем у промјене, а не у политику "лако ћемо"

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да вјерује у структурне промјене, тежак рад и мукотрпно оздрављење привреде, а не у политику "лако ћемо".
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

"Верујем у тежак рад, у тешке структурне реформе, верујем у промену наших навика, наше свести, у тешко и мукотрпно оздрављење наше привреде и зато сам том послу посвећен на такав начин", рекао је Вучић за аустријски јавни телевизијски сервис ОРФ.

Он је навео да је у томе сличнији Нијемцима, Аустријанцима или Скандинавцима, а не "браћи и пријатељима у јужној Европи".

Коментаришући поруке новог грчког премијера Алексиса Ципраса о одустајању од штедње и новим мјерама за оздрављење грчке привреде, Вучић је рекао да жели Ципрасу сав успјех и срећу ако покаже да таквом политиком може да извуче земљу из кризе - пренијели су београдски медији.

"То ће бити нешто генијално и онда је у праву. Онда сви ми остали који мислимо да само великим трудом и радом резултат може да се постигне треба да се склонимо", рекао је Вучић.

Наводећи да већина иде линијом мањег отпора и мисли да је стигла политика "лако ћемо", он је навео да не вјерује у такву политику, те додао да је свјестан одушевљења и код Срба и у цијелом региону због онога што се десило у Грчкој, али да га он не дијели.

Вучић је рекао да није Србија случајно једина земља која је без притиска било кога из ЕУ, ММф, Свјетске банке, Европске банке кренула у тешке мјере и реформе и мјере фискалне консолидације.

Он је рекао да неће да обећава "куле и градове" које је немогуће извести, а да се то није зарадило.