latinica  ћирилица
28/01/2015 |  18:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Притвор директору Ресавице

Специјални суд у Београду одредио је притвор до 30 дана Владану Милошевићу, генералном директору јавног предузећа Подземна експлоатација угља у Ресавици.
Специјални суд у Београду - Фото: ТАНЈУГ
Специјални суд у БеоградуФото: ТАНЈУГ

Посебно одјељења Вишег суда у Београду, на приједлог Тужилаштва за организовани криминал одредило је Милошевићу, осумњиченом за примање мита, притвор због постојања особитих околности које указују да ће боравком на слободи ометати вођење кривичног поступка утицањем на свједоке, саопштено је из Суда.

Притвор му је одређен и због постојања околности да ће у кратком временском периоду поновити кривично дјело, додаје се у саопштењу.

Милошевић се сумњичи да је извршио кривично дјело примање мита у подуженом трајању.

Претходно је тужилаштво донијело наредбу о спровођењу истраге против Милошевића због основане сумње да је у току 2014. године у више наврата захтијевао и примао новчане поклоне у укупном износу од 1.440.000 динара.

Милошевић, који је и члан Главног одбора СНС, саслушан је у тужилаштву и изнио је одбрану. Он је ухапшен поводом кривичне пријаве коју је против њега поднијела Управа криминалистичке полиције - Полицијска управа у Јагодини.