latinica  ћирилица
28/01/2015 |  21:06 | Аутор: СРНА

Бијељина- Изложба скулптура

У Бијељини је вечерас отворена изложба скулптура и инсталација из фундуса градске Галерије, која у овој години обиљежава 35 година рада.
Бијељина - изложба скулптура - Фото: СРНА
Бијељина - изложба скулптураФото: СРНА

Изложена су дјела 16 аутора, међу којима дјела вајара Сава Сандића и Слободана Пејића, рекао је кустос Галерије Милијанко Михољчић.

Публика ће наредних 15 дана имати прилику да види и изложена дјела Михољчића, а млади аутор Дарко Јурошевић поклонио је бијељинској Галерији своје дјело "Акт у камену".

Михољчић је рекао да је у Галерији током 2014. године организовано 15 изложби, али је поставка скулптура у Бијељини организована посљедњи пут прије 10 година.

Осим споменичких скулптура у Бијељини нема слободних скулптура у простору и на томе треба радити у будућности, нагласили су културни посленици.

Галерија у Бијељини је од 2012. године у новом простору који се налази у оквиру Центра за културу, а од 1985. године радила је у згради Градске управе.

У фундусу Галерије је око 230 експоната, међу којима су бројна значајна дјела великих мајстора са простора бивше Југославије.