latinica  ћирилица
29/01/2015 |  08:23 | Аутор: СРНА

Возачи опрез - мраз и поледица

Возачима се јутрос савјетује да због мраза и поледице на коловозима буду опрезни, наводе из Ауто-мото савеза Републике Српске.Због сњежних наноса непроходан је регионални пут Кланци - Улог преко Морина.
Снијег на коловозима - Фото: РТРС
Снијег на коловозимаФото: РТРС

 У вишим предјелима и преко превоја на појединим мјестима има угаженог снијега и поледице на путу.

Дежурне екипе зимских служби су на терену, чисте и посипају критичне дионице.

Видљивост је мјестимично смањена на дионицама у котлинама и на путевима поред ријечних токова.

Магла смањује видљивост на путним правцима Рипач - Петровац - Кључ, Петровац - Дрвар, Купрес - Шуица - Томиславград, Подорашац - Салаковац и дионици аутопута Сарајево - Лепеница.

Из АМС возаче упозоравају на одроне, посебно на дионицама Добро Поље - Миљевина - Брод на Дрини, Бањалука - Теслић, Мркоњић Град - Црна Ријека, Језеро - Ново Село, Карановац - Кнежево - Угар, Братунац - Скелани, Љубовијски мост - Дрињача и Шековићи -Цапарде.

На снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и која су дужа од осам метара на магистралном путу Брод на Дрини - Шћепан Поље, на граници према Црној Гори.

И даље је на снази обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица у мјесту Вриоци. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини.

У мјесту Бочац, на дионици магистралног пута од Карановца према Угару, на граници Републике Српске и Федерације БиХ, због активираног клизишта, возила саобраћају једном траком.

Једном траком возила саобраћају и на регионалним путевима Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионицама магистралних путева Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

Саобраћај је и даље обустављен у Бабајићима, на дионици магистралног пута Симин Хан - Калесија. У функцији је обилазница преко Дубрава.

На граничним прелазима нису евидентирана дужа задржавања.