latinica  ћирилица
30/01/2015 |  09:01 | Аутор: СРНА

Брчко: Потврђена оптужница због фалсификовања рецепата

Основни суд у Брчком потврдио је оптужницу против Нермине Јукан /25/, раднице једне брчанске апотеке због фалисификовања рецепата.

Оптужницу је подигло брчанско Тужилаштво из којег наводе да је Јуканова крајем 2013. године, као фармацеутски техничар у подружници једне познате брчанске апотеке у Маочи, фалсификовала рецепте, уносећи у њих неистините податке о прописаној количини лијекова.

У саопштењу се наводи да постоји основана сумња да је оптужена фалсификовала близу 150 рецепата и да је у ове пословне исправе дописивала количине лијекова које није прописао љекар.

На основу таквих рецепата, с неистинитим садржајем, рачуноводство апотеке сачињавало је спецификације и рачуне, које је достављало на наплату фонду здравственог осигурања дистрикта.

Јуканова је оптужена за кривично дјело фалсификовање службене исправе.

Секретар Тужилаштва Брчко дистрикта Самир Бегановић рекао је Срни да резултати истраге потврђују основану сумњу да је оптужена под околностима описаним у оптужници починила ово кривично дјело за које се може изрећи казна затвора у трајању од шест мјесеци до пет година.