latinica  ћирилица
30/01/2015 |  11:44 | Аутор: СРНА

Конститутивна сједница Дома народа Парламента ФБиХ

Конститутивна сједница Дома народа Парламента Федерације БиХ , на чијем дневном реду је избор предсједника и потпредсједника овог ентитета, настављена је данас у Сарајеву.

На дневном реду налази се Приједлог одлуке о привременом финансирању ФБиХ за прва три мјесеца ове године и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о буџетима у ФБиХ.

На сједници, која је почела 15. јануара, Лидија Брадара из ХДЗ-а БиХ из реда хрватског народа изабрана је за предсједавајућег Дома народа Парламента ФБиХ, а Јасенко Туфекчић /СДА/ за потпредсједавајућег из реда бошњачког народа.

Други потпредсједавајући овог дома из реда српског народа није могао бити изабран, јер Клуб делегата српског народа није доставио приједлог, као ни приједлог за потпредсједавајућег ФБиХ.

Клуб делегата хрватског народа предложио је Маринка Чавару из реда хрватског народа за предсједника ФБиХ, а Клуб делегата бошњачког народа Мелику Махмут Беговић за потпредсједника тог ентитета.

Новоизабрани делегати Дома народа Парламента ФБиХ изабрали су делегате из Федерације у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.