latinica  ћирилица
31/01/2015 |  18:17 | Аутор: СРНА

Потписан меморандум о сарадњи регије Рашког округа и регије Добој

Представници добојске регије и Рашког округа, у Србији, потписали су данас Меморандум о сарадњи на развоју и промоцији сеоског туризма.
Потписан меморандум о сарадњи регије Рашког округа из Србије и регије Добој - Фото: СРНА
Потписан меморандум о сарадњи регије Рашког округа из Србије и регије ДобојФото: СРНА

 Меморандум су у Добоју потписали представници туристичких организација из Добоја, Дервенте, Модриче, Шамца, Теслића и Брода и Удружења "Оаза мира" из Краљева.

Директор Туристичке организације Добој Митра Ђуричић рекла је да Меморандум подразумијева израду оквирног плана и стратегије за ову и наредну годину о сеоском туризму и пратећим садржајима у оквиру културно-историјског насљеђа и вјерског туризма.

Она је додала да потписани документ предвиђа и заједничку сарадњу и наступ на међународним сајмовима.

Предсједник Удружења "Оаза мира" Горан Вукичевић рекао је да су понудили помоћ туристичким организацијама са регије Добој с обзиром на то да им је развој сеоског туризма заједнички интерес.

Већ је израђен сајт са заједничком понудом регија Рашког округа и Добоја.

Потписивање Меморандума реализовано је под покровитељством Министарства спољних послова Србије у оквиру пројекта "Путем српске традиције".

У оквиру данашње посјете утврђене су основе будуће сарадње између представника планинарских друштава "Железничар" из Краљева и "Преслица" из Добоја.