latinica  ћирилица
01/02/2015 |  11:08 | Аутор: СРНА

Ђокић: За мјесец дана привредна презентација Српске у Њемачкој

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да ће најкасније за мјесец дана у Штутгарту бити организована привредна презентација Српске.
Петар Ђокић у Штутгарту - Фото: СРНА
Петар Ђокић у ШтутгартуФото: СРНА

Ђокић, који је синоћ у Штутгарту присуствовао свечаној академији поводом Дана и крсне Српске, рекао је Срни да је ова манифестација била прилика за разговор о конкретним привреднима и питањима надоградње да сарадња не остане само у сфери манифестација.

"Договорили смо да ћемо у сарадњи са нашим Представништвом имати проширену презентацију нових привредних могућности Републике Српске, одређених политика, подстицаја и могућности улагања у Српску", истакао је Ђокић.

Он је додао да ће окупити потенцијалне инвеститоре из овог дијела Њемачке, те напоменуо да за то постоји велики интерес људи са ових простора који тамо дуго живе и остварени су у привредном смислу.

Ђокић је нагласио да су неки од њих већ инвестирали капитал на просторе Републике Српске и да желе још, наводећи примјер изградње нових привредних капацитета у Обудовцу у општини Шамац.

Он је оцијенио да је синоћња свечана академија била сјајно организована и веома посјећена, те истакао да људи који живе у том дијелу Њемачке показују велики интерес за све оно што се догађа у Републици Српској.

"То је била потврда веома успјешног рада Представништва, а истовремено велике воље наших људи да буду дио манифестација којима се обиљежавају важни догађаји за Републику Српску", каже Ђокић.

Према његовим ријечима, у организацији Представништва Републике Српске у Штутгарту одвија се мношто активности којима се јачају везе Републике Српске и њених грађана који живе у Њемачкој.

Долазак делегације Владе Републике Српске, у којој је био министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић, за министра Ђокића је била прилика да се искаже захвалност за несебичну помоћ, посебно у прошлој години када су Српску погодиле поплаве.

"Захвалио сам им се у име Владе и свих институција Републике Српске и тиме смо још једном потврдили везаност између њих и нас. Осјети се та љубав коју имају према Републици Српској и најмање што можемо учинити је да будемо са њима на овако важним догађајима", закључио је Ђокић.