latinica  ћирилица
01/02/2015 |  14:24 | Аутор: СРНА

Виши предјели Босилеграда одсјечени од свијета

Мјештани планинских предјела општине Босилеград поново су одсјечени од свијета, након нових сњежних падавина које су током претходне ноћи захватиле ову варошицу на југу Србије.
Сњежно невријеме - Фото: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA
Сњежно невријемеФото: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA

Општинске власти саопштиле су да је снијег, чија висина на неким мјестима достиже и 70 центиметара, блокирала ионако тешко проходне путеве у брдско-планинским предјелима.

Наставник у основној школи у Босилеграду Митко Миланов рекао је агенцији Срна да је влажан снијег поново изазвао проблеме у снабдијевању електричном енергијом, не ради фиксна ни мобилна телефонија, блокирани су путеви, а многи мјештани су без воде.

"Неки виши делови су без струје већ недељу дана, односно од претходних снежних падавина, а нове падавине донеле су нове невоље", додао је Миланов.

Током претходног невремена на подручју општине Босилеград оштећено је око 1.200 километара сеоских путева, а покренула су се и многа клизишта.

На подручју Пчињског округа проблема је било и на подручју Врањске Бање, гдје су бујичне воде на појединим мјестима поплавиле пругу између Врања и Врањске Бање, па је четири сата био у прекиду жељезнички саобраћај.

У општини Босилеград на подручју Пчињског округа, према посљедњем попису, на 570 километара квадратних у 36 насељених мјеста живи око 8.000 становника.