latinica  ћирилица
01/02/2015 |  16:57 | Аутор: СРНА

"Дани зиме на Козари" (ВИДЕО)

Планинарски одред "Ведета" из Српца припремио је данас најукуснији котлић на деветим "Данима зиме на Козари", Ловачко удружење "Љубија" - секција Миска Глава најукуснији ловачки котлић, док је побједник такмичења у спортским дисциплинама екипа Новог Града.
"Дани зиме на Козари" - Фото: СРНА
"Дани зиме на Козари"Фото: СРНА

Друго мјесто у гастро такимчењу у категорији котлић освојио је Одред извиђача "Моштаница" из Козарске Дубице, а треће Стручна школа из Дервенте. Друго мјесто у гастро такмичењу у категорији ловачки котлић освојило је Ловачко удружење "Срндаћ" из Сводне код Новог Града, а треће Ловачко удружење "Баљ" из Костајнице.

Иза Новограђана, у спортским дисциплинама најуспјешније су биле екипа из Костајнице и екипа из Бањалуке. Три најбоље пласиране спортске екипе добиле су новчане награде од 250, 150 и 100 КМ, док је свих 19 гастро екипа добило по 100 КМ за набавку намирница.

Отварању "Дана зиме на Козари" присуствовали су министар управе и локалне самоуправе Српске Лејла Решић и просвјете и културе Дане Малешевић, челници и мјештани поткозарских општина и градова, као и гости из осталих крајева Републике Српске и БиХ.

Организатори манифестације су град Приједор, туристичке организације Приједора и Козарске Дубице и Национални парк "Козара".