latinica  ћирилица
01/02/2015 |  21:32 | Аутор: РТРС

Кандидат СНСД-а Душан Панић први начелник општине Станари (ВИДЕО)

Кандидат СНСД-а Душан Панић побиједио је на првим изборима за начелника општине Станари, а за њега је гласао 2.221 бирач од 4.793 колико их је изашло на гласање, показали су први прелиминарни непотврђени резултати.
Избор у Станарима - Фото: РТРС
Избор у СтанаримаФото: РТРС

Кандидат СДС-а Младен Кршић освојио је 2.003 гласа, а независни кандидат Маринко Јањиловић 382, речено је у Општинској изборној комисији.

Предсједник Општинске изборне комисије Ненад Палексић рекао је да су, према непотврђеним прелиминарним подацима, од укупно 7.856 бирача гласала 4.793 или 61 одсто, те да је важећих гласова 4.606.

Кандидат СНСД-а Душан Панић рекао је за Срну да су пребројани гласови са свих 15 биралишта и да је имао око 200 гласова више у односу на кандидата СДС-а Младена Кршића.

Панић је истакао да је становништво Станара препознало праву политику, те обећао да ће бити начелник свим грађанима.

Панић је захвалио за подршку предсједнику СНСД-а Милораду Додику који је био иницијатор враћања статуса општине Станарима и који ће настојати да ово буде огледна општина у Републици Српској.

Право гласа на првим изборима у општини Станари имало је 7.943 бирача.

На редовним бирачким мјестима уписано је 7.856 бирача, у одсуству 16 и изван БиХ 71 бирач.

Народна скупштина Републике Српске је на посебној сједници, одржаној 9. септембра 2014. године, усвојила Закон о оснивању општине Станари, којим се уређује оснивање, подручје, надлежности, органи, њихов избор и финансирање ове општине.

Посланици су усвојили и допуну Закона о територијалној организацији Републике Српске, којом се утврђује да територију Српске чини и општина Станари.

До усвајања ових закона, Станари су били у саставу града Добоја.