latinica  ћирилица
01/02/2015 |  22:40 | Аутор: Агенције

Чилић упитан за меч са Србијом

Најбољи хрватски тенисер Марин Чилић могао би због повреде да пропусти меч првог кола Свjетске групе Дејвис купа против Србије, преносе хрватски медији.

Чилић већ седам недјеља има проблем са повредом десне надлактице, због чега је отказао учешће на АТП турниру у Загребу, гдје је требало да брани титулу.

"Опоравак иде спорије од прижељкиваног, сада је то већ седам недјеља без тениса. Ја сам иначе у активном тренингу, радим с ногама и све оно што није повезано с десном руком. Најновија магнетна резонанца показује напредак, али барем још две недјеље нећу моћи нормално да тренирам. Девет недјеља без тениса најдужа је пауза у мојој каријери, а одмах након тога играти мечеве на три добијена сета јако је тешко. Нажалост, мој наступ у Дејвис купу је под знаком питања", рекао је Чилић, а преноси портал 24сата.хр.

Чилић је оцијенио да репрезентацију Хрватске у дуелу против Србије очекује велика и тешка борба.

"Треба видјети да ли ће играти Новак Ђоковић, то је још такође под знаком питања. Они и без њега имају јак састав, али и ми имамо младу и мотивисану екипу. Уз мало среће, могли бисмо и проћи, али, ако се то и не догоди овог пута, стварање репрезентације процес је који траје. Тако је било и 2005. када је трофеј освојила екипа која је пре тога дуго играла заједно", казао је Чилић.

Меч првог кола Дејвис купа између Србије и Хрватске игра се од 6. до 8. марта у Краљеву, а српски селектор Богдан Обрадовић прошлог мјесеца потврдио је да је најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић спреман да брани боје националног тима у том сусрету.

За предстојећи дуел влада велико интересовање и планирано је да у центру Краљева буду постављени велики екрани на којима ће се пратити тенис.