latinica  ћирилица
09/02/2015 |  11:15 | Аутор: СРНА

Лепен: Америка жели да испровоцира рат у Европи

Лидер француског Националног фронта Марин Лепен оштро је критиковала начин рјешавања украјинске кризе истичући да САД желе да испровоцирају рат у Европи.

"Рјешавање украјинске кризе је веома комплексан процес. Ипак, сматрам да се она може ријешити, дајући тој земљи неутрални статус", сматра Лепенова.

Она је нагласила да је у Украјини у току грађански рат, гдје влада у Кијеву бомбардује цивиле, а нико не говори о тој скандалозној реалности.

"То је злочин који би требао да изазове огорчење код свих заштитника људских права", напоменула је Лепенова.

Она је критиковала и однос европских политичара према украјинској кризи оцијенивши да су они под утицајем САД.

"Када је у питању Украјина, понашамо се као слуге Американаца. Европски званичници немају мудрости да се одупру наметању америчких ставова", навела је Лепенова на свом налогу на "Твитеру".

Она је напоменула да САД, својом намјером да наоружају Украјину, покушавају да испровоцирају рат у Европи и да она не вјерује да на истоку Украјине има руских трупа, преноси руски информативни портал "Спутњик".

"САД желе да доведу НАТО до руске границе. Они већ дуги низ година покушавају да повећају свој утицај у источној Европи. САД раде на томе да Украјина уђе у НАТО, што има за циљ и садашња украјинска влада", навела је Лепенова.

Према њеном мишљењу, најбоља солуција за украјинску кризу је распоређивање плавих шљемова, али је проблем у томе што је потребан договор у оквиру Савјета безбједности УН, дакле са САД.

Лидер Националног фронта истакла је да се залаже за приближавња ставова са предсједником Русије Владимиром Путином, пренио је француски РТЛ.

"Путин би требало да буде партнер, али он то није. Већ годинама се против Русије води нека врста хладног рата. То није добро како на економском плану, јер нама су потребни добри односи, тако ни на геополитичком, јер тиме гурамо Русију у руке Кине", закључила је Лепенова.