latinica  ћирилица
26/02/2015 |  14:20 | Аутор: СРНА

Дуњић: Босић одобрио подјелу одборничког клуба (ВИДЕО)

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Славко Дуњић тврди да је лидер ове странке Младен Босић одобрио подјелу одборничког клуба СДС-а у Скупштини општине Градишка, коју су провели начелник те општине Зоран Латиновић и предсједник Општинског одбора странке Ђорђо Крчмар.

Дуњић тврди да није утицао на подјеле унутар одборничког клуба СДС-у у Скупштини општине, те да је формирање новог клуба, у којем су четири од девет одборника СДС-а, плод лоших одлука о кадровским рјешењима.

"Одборнички клуб подијелили су начелник општине Зоран Латиновић и предсједник Општинског одбора СДС-а Ђорђо Крчмар, јер су од одборника тражили да гласају о кадровским питањима која нису усаглашена на органима странке", истакао је Дуњић и додао да се све то десило уз одобрење лидера странке Младена Босића.

Коментаришући одлуку о његовом искључењу из странке, која је јуче донесена на сједници Предсједништва СДС-а у Источном Сарајеву, Дуњић је данас на конференцији за новинаре у Градишци рекао да неће вратити мандат, те да ће, након што добије образложење о његовом искључењу из СДС-а, одлучити о томе како ће убудуће дјеловати као народни посланик.

Он је оцијенио да је та одлука, "највјероватније, плод једнострано изнесених чињеница у вези са прекомпоновањем скупштинске већине у Скупштини општине Градишка".

Дуњић је навео да је уочи посљедње сједнице Скупштине општине Градишка, на којој се гласало о разрјешењима и именовањима, обавијестио Босића да би могло доћи до подјела унутар клуба одборника и замолио га да хитно дође у Градишку.

"Он то није учинио, а епилог тога било је прављење нове скупштинске већине, на шта ја нисам могао више да утичем", додао је Дуњић.

Дуњић каже да неће вратити мандат, напомињући да је у СДС-у провео око 25 година и да је члан Главног одбора странке 17 година.

"Мандат нећу вратити, јер ме на то обавезује око 7.000 личних гласова на изборима. Највјероватније ћу дјеловати као самостални посланик и нећу се учлањивати ни у једну странку, јер је СДС у мом срцу, а искључење је само једна административна мјера", рекао је Дуњић и додао да је о искључењу сазнао из медија и да очекује службено образложење.

Предсједништво СДС-а саопштило је да је из странке искључило Славка Дуњића због "учествовања у рушењу скупштинске већине окупљене око ове странке у Градишци с циљем формирања нове већине са Савезом независних социјалдемократа".