latinica  ћирилица
28/02/2015 |  17:06 | Аутор: СРНА

Милетићевој, Бркићу и Шабићу одређен притвор

Суд БиХ одредио је данас једномјесечни притвор судији тог суда Азри Милетић, те Рами Бркићу и Сенаду Шабићу, осумњиченим за узимање, односно давање мита.

"Азри Милетић на терет се ставља почињење кривичних дјела примање дара и других облика користи и кршење закона од стране судије, а Бркићу и Шабићу давање дара и других облика користи", рекла је Срни Асја Папо из Канцеларије за односе с јавношћу Суда БиХ.

Она је навела да је притвор одређен због основане бојазни да ће осумњичени боравком на слободи уништити, измијенити или кривотворити доказе, као и трагове важне за кривични поступак, односно ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

Према донесеном рјешењу Суда БиХ, притвор осумњиченима у предмету "Азра Милетић и други" може трајати до 25. марта.

Судију Апелационог одјељења Суда БиХ Азру Милетић и лица против којих се води поступак у Суду БиХ Раму Бркића и Сенада Шабића 25. фебруара ухапсили су припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ.

Медији су објавили да су ухапшени непосредно након окончања рочишта на којем су у предмету који се пред судијом Милетић води против Бркића и Шабића изречене завршне ријечи.

Бркић је бивши комесар Полиције Унско-санског кантона и након првостепеног поступка осуђен је на 11, а Шабић на 10 година затвора. Казна им је изречена због производње и трговине дрогом, злоупотребе положаја и корупције.

Та пресуда је укинута и суђење је поновљено пред Апелационим вијећем Суда БиХ којим предсједава Милетићева.