latinica  ћирилица
28/02/2015 |  21:03 | Аутор: СРНА

Удружење пољопривредника: Одгођено подношење пријаве

На данашњој сједници Предсједништва Удружења пољопривредника у БиХ у Тузли одлучено је да се до сриједе, 4. марта одгоди подношење кривичне пријаве против премијера Федерације БиХ Нермина Никшића и федералног министра финансија Анте Крајине, да би се поново покушао успоставити дијалог са федералном владом.
Миро Пејић - Фото: klix.ba
Миро ПејићФото: klix.ba

"Федералној Влади, конкретно Крајини и Никшићу, дајемо рок да до сриједе, 4. марта, закажу састанак на којем ћемо прецизирати динамику плаћања заостатака. Уколико се то не догоди, ми паралелно са овим чекањем њиховог одговора припремамо кривичну пријаву у сарадњи са правним тимом", истакао је предсједник Удружења Миро Пејић.

Он је нагаласио да ће позвати и правнике да се укључе у припремање кривичне пријаве због кршења закона, да би ту пријаву направили на ваљан начин, те да и даље раде и на припреми протестних активности, пише "Дневни аваз".

Пољопривредници захтијевају исплату федералних и кантоналних подстицаја, као и доношење програма утрошка средстава на кантоналном и нивоу БиХ за 2015. годину.

Данашњој сједници у Тузли присуствовали су и пољопривредници са подручја Тузланског кантона, а разговарало се о захтјевима пољопривредника и даљим активностима према Влади ФБиХ, те о подношењу кривичне пријаве против Никшића и Крајине.