latinica  ћирилица
02/03/2015 |  17:21 | Аутор: СРНА

Мирјанић: Пољопривреда и прехрамбена индустрија водећи развојни капацитети

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић рекао је данас да пољопривреда и прехрамбена индустрија треба да представљају један од водећих привредних сектора, заснованих на принципима одрживе и технолошки напредне пољопривредне производње као и принципима конкурентности и економичности

Mирјанић је истакао да пољопривредна газдинства, као производне јединице, треба да представљају основне аграрне субјекте и мјеста живљења, производње, запошљавања и стварања нових вриједности.

Мирјанић је данас у Етно-селу "Станишићи" код Бијељине свечано отворио Четврти међународни Симпозијум и 20. научно-стручно савјетовањe агронома Републике Српске, на којем ће у наредна четири дана бити представљено више од 140 радова из области аграра, аутора из више од 15 земаља из иностранства.

У току Симпозијума, а у организацији Пољопривредног факултета Универзитета у Бањалуци и града Бијељине, на 20. научно-стручном скупу који ће трајати до 6. марта, осим предавања биће организован и низ пропратних манифестација.

Биће организован Дан за пољопривредне произвођаче,као и мини сајам током цијелог трајања скупа, те скупштина Коморе инжењера пољопривреде Републике Српске, која је предвиђена за 4. март.

Организатор скупа у Бијељини је Пољопривредни факултет Универзитета у Бањалуци, уз подршку Коморе и Биотехничког факултета из Љубљане.

Генерални покровитељи су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарство науке и технологије Републике Српске и град Бијељина.