latinica  ћирилица
03/03/2015 |  18:58 | Аутор: novosti.rs

Дјевојка убијеног Немцова: Не желим да причам о томе (ВИДЕО)

Ана Дурицкаја, дјевојка убијеног руског опозиционара Бориса Немцова, као и једини свједок његовог убиства у петак увече у Москви, авионом је пребачена из руске пријестонице у Кијев

Дурицкаја, која је са Немцовим била око три године у вези, изјавила је за независну телевизију ''TV Rain'' како ју је полиција држала под стражом у стану пријатеља у Москви, као и да није смjела слободно да се креће. Она је истакла да су је органи реда три дана испитивали, иако јој није речено зашто је држе.

- Рекла сам им све могуће. Не желим да одговарам на питања што се догодило на мосту. Не желим да причам о томе. У тешком сам психичком стању. Осjећам се лоше. Нисам никога видјела. Не знам одакле је дошао. Био нам је иза леђа, говори Дурицкаја, истакавши да је жељела да се врати кући, јер јој је мајка болесна.

Украјински министар спољних послова Јевгениј Перебијнис изјавио како је 23-годишња манекенка пребачена у Кијев пошто је конзулате те земље у Русији ''учинио све да би је вратили кући'', јавља новинска агенција Интерфакс.