latinica  ћирилица
04/03/2015 |  08:41 | Аутор: СРНА

Наставак суђења Хусеину Боснићу

Пред Судом БиХ данас ће саслушањем два свједока бити настављено суђење Хусеину Билалу Боснићу, оптуженом за јавно подстицање на терористичке активности.
Хусеин Боснић - Фото: архив
Хусеин БоснићФото: архив

Суд БиХ јуче је продужио притвор Хусеину Билалу Боснићу, оптуженом за јавно подстицање на терористичке активности, након што је контролом притвора утврђено да и даље постоје околности које оправдавају примјену ове мјере.

У Суду БиХ је потврђено да притвор Боснићу може трајати до окончања судског поступка који је у току, те да се контрола врши свака два мјесеца.

Наредна контрола притвора биће извршена 27. априла.

Боснић је оптужен за јавно подстицање на терористичке активности у вези с кривичним дјелима врбовање ради терористичких активности и организовање терористичке групе.

Тужилаштво га терети да је током 2013. и 2014. године као припадник селефијске заједнице организоване на подручју БиХ, ван званичних институција Исламске заједнице, у неколико градова као што су заједнице у Великој Кладуши и Горњој Маочи, ради пропагирања и ширења исламског радикализма у БиХ и региону, свјесно с позиције вјерског ауторитета јавно подстрекавао друге да се прикључе терористичким организацијама.