latinica  ћирилица
04/03/2015 |  11:24 | Аутор: СРНА

Потрага за нападачем на сина имама Бегановића (ВИДЕО)

Полиција Зеничко-добојског кантона ради на проналажењу нападача на Амара Бегановића, сина имама Селведина Бегановића из Велике Кладуше, који је нападнут у мјесту Поријечани код Високог.

"Полицији је синоћ пријављен напад на младића, након чега је извршен увиђај и утврђено да се, највјероватније, радило о једном нападачу који је оштећеном Б.А. нанио лакше тјелесне повреде на глави", потврдила је портпаролка МУП-а Зеничко-добојског кантона Алдина Ахмић.

О инциденту је обавијештен и дежурни тужилац кантоналног Тужилаштва, који је наложио предузимање свих потребних мјера и радњи полицијских службеника како би се утврдиле околности под којим је извршен напад.

"Активности се настављају с циљем идентификације извршиоца", каже Ахмићева.

Према наводима медија, шеснаестогодишњи Бегановић је више пута ударен тупим предметом у главу и има убодну рану на нози.

Његов отац, имам Селевдин Бегановић, неколико пута нападнут је у Трнову код Велике Кладуше због чега је с породицом отишао на одмор у Високо. Полиција још није расвијетлила ниједан напад на њега.

Он је тада изразио сумњу да су напади у вези с његовим изјавама у којима се успротивио врбовању младих из БиХ на сиријско ратиште.