latinica  ћирилица
04/03/2015 |  11:25 | Аутор: РТРС

"Фигаро" у марту у Приједору, Прњавору и Сарајеву

Удружење пјевача оперске музике "Фигаро" наступиће 7. марта у Позоришту у Приједору, 23. марта одржаће концерт у Дому културе у Прњавору, а 26. марта представиће се љубитељима племенитих нота у концертној дворани Дома оружаних снага у Сарајеву.

Након изваредно посјећеног и од публике врхунски оцијењеног концерта у Културном центру Бански Двор у Бањалуци одржаног 11. фебруара, којим је и почела ова мисионарска турнеја, Удружење пјевача оперске музике "Фигаро" добија бројне позиве са свих страна.

Основано је у мају 2014. године с циљем да афирмише оперску, али и другу умјетничку музику у Републици Српској као темељ будућој оперској сцени у Бањалуци.

Удружење "Фигаро"

 Удружење "Фигаро" основало је неколико ентузијаста, соло пјевача и пијаниста, у жељи да кроз одржавање концерата и представа, те сарадњу са свим заинтересованим умјетницима - музичарима, режисерима, глумцима и плесачима оплемене умјетничку сцену. Њихова настојања су и да се изборе за оно за шта су се опредијелили у животу – професионално бављење оперским пјевањем, тј. музичко-сценском умјетношћу.