latinica  ћирилица
04/03/2015 |  14:04 | Аутор: Б92

Најбизарније туристичке дестинације свијета

На свијету има свега и свачега, а под тиме се не мисли само на добре и лоше ствари, већ и оне чудне и луде, као и атракције које остављају без даха.

Да ли због свог имена или неуобичајеног изгледа, ове дестинације интригирају и привлаче хорде туриста.

Кападокија

Ове камене стијене налазе се у Анадолији у срцу Турске, тачније на подручју Кападокије која је готово читава под заштитом УНЕСКО.

Ђавоља купка

Ово језеро је вјероватно једно од најгорих мјеста на којем се можете окупати. Налази се на Новом Зеланду, а одликује га  тамно-зелена боја, а има мирис, боље рећи, смрад трулих јаја. Међутим, ако вам годе сумпорне купке, свакако треба да посјетите и Тиву Нува Мури Ко Фаи у Индонезији!

Стаклена пустиња

Ова пустињска територија простире се од Египта до Либије, а то је заправо једно од најсушнијих подручја Сахаре, највеће пустиње на свијету. То је мјесто на коме не можете да видите ништа осим пијеска и камења, као и редак артефакт - Либијско стакло.

Абрахамово језеро са смртоносним мјехурићима

Ово језеро је добило име на јавној селекцији имена 1970-тих година, а иако не звучи као атракција коју вриједи посјетити – оно то свакако јесте. Испод замрзнуте површине језера могу се видјети скупине плина у бијелим мјехурима који се смрзавају. Отровно, али предивно!

Крваво језеро у Боливији

Ово језеро црвене боје није опасно, већ је сасвим симпатична природна појава, због које су и птице које пију воду из језера исто тако обогаћене црвеним пигментом.

фото: flickr.com

Џамија са витражима

За џамије се обично мисли да су више традиционалне, без великих експериментисања. Међутим, џамија Шах Чираг у Сиразу (Иран) имао помало необичан изглед због својих витража који за вријеме сунчаних дана стварају необичне свјетлосне ефекте.

Дно глечера на Антарктику

Ово је једно од мјеста које уживо ријетко ко има прилику да види, осим научника или ронилаца. Једина прилика да видите како изгледа дно глечера јесте ако се он обрне - што је заправо честа појава, али и веома опасна, па је боље да је избјегнете, ако сте у близини.