latinica  ћирилица
04/03/2015 |  14:32 | Аутор: СРНА

Мирни протести у Рогатици данас неће бити одржани

Предсједништво рогатичке Борачке организације одлучило је да неће бити организовани мирни протести грађана поводом хапшења пет њихових сабораца, које Тужилаштво БиХ сумњичи за ратне злочине.

Предсједник општинске Борачке организације Миленко Рајак рекао је да је упућен допис руководству Борачке организације Републике Српске, која би требало да заузме став у вези са хапшењем свих демобилисаних бораца у Српској осумњичених за ратне злочине.

Рајак је рекао и да се Борачка организација оградила од лијепљења плаката на стамбеним објектима у овој општини, иза којих вјероватно стоји неформална група грађана која је данас позвала грађане на мирне протесте.

Према његовим ријечима, ова борачка организација најоштрије протестује против нових хапшења њихових сабораца, као и начина на који су ухапшени, и учесталих хапшења демобилисаних припадника Рогатичке лаке бригаде.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су јуче на подручју Рогатице Божидара Перишића, Винка Зорановића, Драгана Лубарду, Зорана Илића и Милисава Иконића због сумње да су починили ратне злочине над Бошњацима из рогатичког насеља Грачаница.