latinica  ћирилица
04/03/2015 |  17:54 | Аутор: СРНА

Упецао пастрмку тешку шест килограма

Седамдесетпетогодишњи Рајко Савић из Гацка упецао је данас на језеру Десивоје у овој општини пастрмку тешку 5,8 килограма и дугачку 80 центиметара, што до сада никоме од овдашњих риболоваца није успјело.
Гацко: Уловљена пастрмка капиталац - Фото: СРНА
Гацко: Уловљена пастрмка капиталацФото: СРНА

Овом страственом пецарошу, само неколико дана након отварања риболовне сезоне, пошло је за руком да оствари сан сваког рибиоловца и улови велики примјерак рибе коју ће, како каже, препарирати у Београду и оставити да свједочи о истинитости његових риболовачких прича.

"За добар улов најбитнији су мирна рука, смиреност и стрпљење", каже Рајко и додаје да је потребно још понешто, али да је то тајна. Он је открио да је пастрмку уловио на кедер.

Скромни гатачки риболовац, који не жели да се хвали својим риболовним успјесима, познат је као најбољи у овом спорту, што је доказао и прије неколико година када је упецао пастрмку тешку 4,3 килограма која је тада завршила у лонцу са доста зачина.

Деда Рајко каже да је риболовом почео да се бави током рата и да му је овај хоби постао права релаксација у пензионерским данима, додајући да је и много млађе риболовце обучио овом спорту, али да нико није успио да га превазиђе у његовим уловима иако неки од њих имају скупоцјене штапове и опрему.