latinica  ћирилица
05/03/2015 |  14:28 | Аутор: СРНА

Касиповић: Закон о роковима измирења новчаних обавеза ће издржати пробу времена

Влада Републике Српске сматра да, и поред неусклађености предложеног Нацрта закона о роковима измирења новчаних обавеза са Законом о облигационим односима, тај предложени закон као лекс специјалис може издржати пробу времена, изјавио је министар правде Српске Антон Касиповић.

"Били смо спремни и на ризик да постоје неусклађеност та два закона, али због важности Нацрта закона о роковима измирења новчаних обавеза за укупне реформе опредијелили смо се да са тим актом идемо у Народну скупштину", рекао је Касиповић у Народној скупштини Српске, коментаришући наводе посланика НДП-а Здравка Крсмановића о постојању неусклађености та два акта.

Касиповић није желио да коментарише пресуду директору Агенције за истраге изаштиту /Сипа/ БиХ Горану Зупцу, јер као министар правде нема право да коментарише судске пресуде, ни њену висину ни начин како ће пресуда бити реализована.

Он је додао да се, гледајући укупан рад Горана Зупца, може рећи да је ријеч о одговорном човјеку.

За усвојени Кривични закон БиХ, Касиповић је рекао да тиме Српска и БиХ излазе из ризичне позиције "да дође на некакве листе због непровођења одређених законских рјешења".

"Ми смо у пуној сарадњи са представницима српског народа у институцијама БиХ ускладили ово рјешење", нагласио је Касиповић.