latinica  ћирилица
05/03/2015 |  14:36 | Аутор: СРНА

Бијељина- "Дани комедије" од 23. до 27. марта

Позоришни фестивал "Дани комедије" у Бијељини угостиће од 23. до 27. марта пет представа позоришта из Београда и Бањалуке, а публици ће се представити и домаћи Театар Убунту.

 У Центру за културу "Семберија" четрнаести фестивал комедије отвориће представа "Добри ујкица" Агенција "Сцена" из Београда.

Представа је урађена по тексту Алана Ејкборна, у режији Стефана Саблића, а играју Јелисавета Сека Саблић, Небојша Љубишић, Марко Николић, Тамара Драгичевић и Тања Пјевац.

На "Данима комедије" публика у Бијељини моћи ће да види представу "Одумирање међеда" Народног позоришта Републике Српске. По тексту Бранка Ћопића представу је режирао Александар Пејаковић, а играју Огњен Копуз, Раденка Шева, Наташа Перић, Светлана Тања Поповић, Данило Попржен, Александар Стојковић, Горан Јокић, Добрица Агатоновић, Неда Шегрт, Гордана Милиновић, Бојан Колопић, Владимир Ђорђевић и Владан Стојаковић.

Из Бањалуке стиже и представа "Цело тело ту ме боли" Градског позоришта Јазавац, у режији Николе Пејаковића, у којој играју Николина Јелисавац, Љубиша Савановић и Велимир Бланић.

Позоришни фестивал у Бијељини угостиће и Зијаха Соколовића у представи "Глумац..је глумац..је глумац" београдске Агенције Југоарт.

Градски Театар Убунту представиће се публици представом "Сокин и Босина", аутора Милице Константиновић, у режији Југа Радивојевића, у којој играју Љиљана Благојевић, Соња Кнежевић, Калина Ковачевић и Виктор Савић.